Over ons

Het ontstaan van
Club Lasagna

In de afgelopen vijfendertig jaar heeft Pim Haaksman bijna alles, op alle denkbare culinaire niveaus, gedaan wat een kok professioneel kan uitvoeren. Het koken en managen in keukens van eetcafé’s tot sterrenzaken, van kookstudio’s tot TV programma’s en van catering projecten in binnen- en buitenland tot huiskamer restaurants voor o.a. het goede doel Stichting Tante Rozemarijn.

Pim heeft zijn enorme lijst van culinaire ervaringen, zijn liefde en passie voor lekker en gezond eten en kritische kijk op kooktechnieken en ingrediënten gebruikt om samen met partner Antoinette Dorrestein de Club Lasagna te ontwikkelen. Een klassiek gerecht werd opnieuw door Pim uitgevonden.

‘Pim & Ant’ , een lekker stel! Hij is de kleinzoon van de bakker en zij de kleindochter van de melkboer. Hun grootouders gingen hen voor als ondernemers… in een tijd dat nog niemand van term ‘food delivery’ had gehoord. Nu zetten zij deze traditie voort.

Op de foto naast Pim staan Arie (boven) en Jan (onder) Haaksman. Grootvader Arie Haaksman begon in 1932 als bakker van vers speltbrood, voor zichzelf . Vanaf het brood bakken tot aan het rondbrengen deed hij alles met liefde en passie voor zijn product. Daarna nam de vader van Pim het stokje over. Net als opa zijn eerste deeg zelf gekneed heeft, kneden we voor de ClubLasagna het pastadeeg ook vers met (biologisch) speltmeel.

“De Grieken bedachten de pastabladen. Onderzoekers in Engeland en Italië claimen dat zij lasagne hebben uitgevonden. In Soest ontwikkelden twee Nederlanders de Club Lasagna.” [ Pim Haaksman ]

Toon en Grada Dorrestein zijn de grootouders van Antoinette. Toon op de foto bij zijn bakfiets met kratten melk in ca. 1950. Hij bediende zijn klanten op de bakfiets en zijn vrouw Grada in de winkel aan de Insingerstraat in Soest. Toon Dorrestein is 94 jaar geworden. Hij was wellicht de oudst levende melkboer ‘oude stijl van Soest’. Oude stijl wil zeggen de melkventer die alleen met bakfiets of transportfiets de melk bij de klanten thuis bezorgde. Hij stond model voor de kleine sappelende zelfstandige melkboer van de jaren na de oorlog.