Club Lasagna in de media

Over de hele wereld werd eind 2019 al aangekondigd; in 2020 zal de lasagna niet alleen de foodtrend van het jaar worden, maar na de pastarevival en de pizzamania in 2019, zal in 2020 ook lasagna naar een hoger plan worden getild, zo schrijft het Parool.

Lasagne Love

Het beste voorbeeld daarvan zou volgens het blad wellicht wel de gefrituurde lasagne van restaurant Bright in Londen kunnen zijn. ‘En mochten de nieuwe varianten van lasagne in Amsterdam nog op zich laten wachten: vanaf dit voorjaar zit je met de Eurostar in no time bij Bright aan tafel…’

Dat het anders is gelopen en we niet zomaar een uitstapje naar Londen kunnen ondernemen is een feit. En het is ook een feit dat het niet Amsterdam, maar Soest waar je nieuwe varianten van dit klassieke ovengerecht kunt gaan proeven. Waar? In Soest; letterlijk de hoek bij Paleis Soestdijk

Gouden Pollepel juni 2020

Culinair journalist Marco Bosmans legt het in zijn mooie artikel in het AD goed uit;

“Ze gaat met kilo’s tegelijk over de Nederlandse toonbank (lees: langs de scanner), de Lasagne Bolognese. Lekker makkelijk, lekker veel. Maar de kiloprijs moet de Italianen verdriet doen. In Soest krijgt de hartige laagjestaart eerherstel. Nee, niet van een Italiaan!

Haaksman is de naam. Pim Haaksman. Eens een culinaire beterweter op tv en inspirerende chef achter vele kachels, maar sinds vorig jaar volledig in de ban van de lasagne. Haaksman vond in Antoinette Dorrestein niet alleen de liefde, maar ook een zielsverwant als het om de lasagne-missie gaat. Zij kleindochter van een melkboer, hij kleinzoon van een bakker; kortom, een lekker stel.”  

,,Waarom? Ik heb me jaren een slag in de rondte gekookt en hopte van restaurant naar restaurant, maar op de een of andere manier schoot het creëren erbij in. Noem het de kunstenaar in mij. Zo besloot ik vorig jaar één gerecht eens helemaal uit te diepen en weer op te bouwen. Heruitvinden eigenlijk. Dat werd de lasagne; een publiekslieveling, maar tegelijk ook een uitgekauwd massaproduct. We gingen voor een revival, maar toen kwam corona. Tja.”

Groentenlaagjes en plantaardige maaltijden op de voedselradar van de toekomst

Pasta een trend noemen zou overdreven zijn, want wij zijn al jááááren verslaafd. Zo schrijft de Libelle begin dit jaar. Zij geeft tevens aan als suggestie (speciaal voor de mensen die meer groenten en minder koolhydraten willen eten) om meer favoriete groenten als laagjes te gaan gebruiken in plaats van de lasagnavellen. En dat het daarnaast een mooie activiteit is voor jong en oud om de lasagna samen thuis te maken… En daar zijn wij het bij Club Lasagna HELEMAAL mee eens! Eten wat goed voedt, eten wat goed voelt…. en dan het liefst in laagjes.

Plantaardige maaltijden staan ook op de voedseltrendradar van 2020.  De liefde voor kaas is iets dat veel mensen tegenhoudt om veganistisch te eten. Tot nu toe was het aanbod eerder beperkt, maar in 2020 begint vegan kaas aan een opmars.

Aangezien sommige thuiskoks misschien proberen vast te houden aan gezonde voornemens en nieuwe goede gewoonten, heeft chef-kok en auteur Jamie Oliver in ieder geval een gezonde draai aan het recept om iedereen tevreden te houden.

De auteur van “Ultimate Veg: Easy & Delicious Meals for Everyone” sloot zich aan bij “Good Morning America” om zijn auberginegerichte versie uit zijn nieuwste kookboek op te halen.

Onze Chef kok ontwikkelde De Club Lasagna Beluga welke het beste van beide omvat. Deze spectaculaire versie is er namelijk zowel vegetarisch als in een 100% vegan en lactosevrije versie. Speciaal voor iedereen die van lekker eten houdt… een maaltijd met een BITE!

Zowel voor de carnivoor, vegetariër én veganist. Of je nou pro-, of anti-vleeseter van de ‘Beluga’ wordt je sowieso blij!

De naam Beluga dankt deze exclusieve variant aan de biologische zwarte linzen waarmee de saus is gemaakt die tussen de verse spinazievellen zit. Geniet van de vleesbite en een heerlijk gevoel van deze volwaardige en supergezonde variant van de Club Lasagna!